
Vegan bonenschotel met Oersoep Hopfather
Ingrediƫnten
- 280 gram zongedroogde tomaatjes
- 900 gram minikrieltjes
- 200 gram kidneybonen
- 200 gram hollandse bruine bonen
- 800 gram tomatenblokjes
- 2 el Cajun kruidenmix
- 3 takjes verse dille
- Tortilla chips
Bereiding
Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Verhit ondertussen 3 eetlepels olie van de zongedroogde tomaatjes in een koekenpan en bak de krieltjes in 5 minuten goudbruin. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn. Verhit daarna de tomatenblokjes in een pan en doe de bonen en zongedroogde tomaatjes erbij. Breng op smaak met de cajunkruiden. Laat 8 tot 10 minuten koken tot de saus iets indikt. Doe de krieltjes bij de saus en meng goed door elkaar. Schep de saus op een bord en garneer met fijngesneden dille. Leg als laatste de tortillachips om je bonenschotel heen.
Drink een glas Oersoep Hopfather bij dit gerecht. Het frisse bier met duidelijk hopkarakter geeft de bonen nog meer smaak.
Dit bier toevoegen aan jouw bieren?