Bier butler logo

Vedett Extra Blond met pizza pita artisjok

Ingrediƫnten

  • 0,5 teentje geperste knoflook 
  • 1,5 eetlepel olijfolie 
  • 4 plakjes rauwe ham 
  • 5 artisjokharten (uit blik) 
  • 2 pitabroodjes 
  • 8 el tomatensaus 
  • 2 el geraspte kaas 
  • 0,5 tl gedroogde peterselie 

Bereiding

  1. Doe de olijfolie en de knoflook in een schaaltje en meng goed door elkaar. 
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  3. Snijd de rauwe ham en artisjokharten in plakjes. 
  4. Bestrijk de opengesneden pitabroodjes met tomatensaus en beleg met de rauwe ham en artisjokharten. 
  5. Bestrooi met kaas.
  6. Bak in circa 10 minuten in een voorverwarmde oven. 
  7. Besprenkel met de eerder gemaakte knoflookolie. 
  8. Breng tenslotte op smaak met wat peterselie.

Combineer met de Vedett Extra Blond. De frisse tonen van het bier geven de artisjok een mooi plekje in de spotlight.

Dit bier toevoegen aan jouw bieren?

Inloggen
Deel dit artikel