Ingrediƫnten
- 0,5 teentje geperste knoflook
- 1,5 eetlepel olijfolie
- 4 plakjes rauwe ham
- 5 artisjokharten (uit blik)
- 2 pitabroodjes
- 8 el tomatensaus
- 2 el geraspte kaas
- 0,5 tl gedroogde peterselie
Bereiding
- Doe de olijfolie en de knoflook in een schaaltje en meng goed door elkaar.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de rauwe ham en artisjokharten in plakjes.
- Bestrijk de opengesneden pitabroodjes met tomatensaus en beleg met de rauwe ham en artisjokharten.
- Bestrooi met kaas.
- Bak in circa 10 minuten in een voorverwarmde oven.
- Besprenkel met de eerder gemaakte knoflookolie.
- Breng tenslotte op smaak met wat peterselie.
Combineer met de Vedett Extra Blond. De frisse tonen van het bier geven de artisjok een mooi plekje in de spotlight.