Bier butler logo

Patatje stoofvlees met Jopen Mooie Nel IPA

Ingrediƫnten

  • 1 kilo rundvlees
  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 33 cl donker bier
  • 1,5 eetlepel appelstroop
  • 1 kruidnagel
  • 2 laurierbladeren
  • takje verse tijm
  • 1 eetlepel mosterd
  • scheutje natuurazijn 
  • peper en zout
  • bakboter 

Bereiding

  1. Verhit een klont boter in een braadpan.
  2. Fruit halve uienringen met geperste knoflook erbij.
  3. Voeg gesneden rundvlees toe met een snufje peper en zout.
  4. Breng op smaak met een eetlepel mosterd.
  5. Laat het vlees goed aanbakken en giet het flesje donker bier erbij.
  6. Breng aan de kook en draai het vuur laag.
  7. Voeg de stroop en de natuurazijn samen met de laurierblaadjes, kruidnagel en tijm toe.
  8. Laat het geheel 3 tot 4 uur stoven met de deksel op de pan en roer regelmatig door.
  9. Leg wat patat op een bord en schep wat stoofvlees ernaast.

Dit bier toevoegen aan jouw bieren?

Inloggen
Deel dit artikel