Patatje stoofvlees met Jopen Mooie Nel IPA
Ingrediƫnten
- 1 kilo rundvlees
- 2 grote uien
- 2 tenen knoflook
- 33 cl donker bier
- 1,5 eetlepel appelstroop
- 1 kruidnagel
- 2 laurierbladeren
- takje verse tijm
- 1 eetlepel mosterd
- scheutje natuurazijn
- peper en zout
- bakboter
Bereiding
- Verhit een klont boter in een braadpan.
- Fruit halve uienringen met geperste knoflook erbij.
- Voeg gesneden rundvlees toe met een snufje peper en zout.
- Breng op smaak met een eetlepel mosterd.
- Laat het vlees goed aanbakken en giet het flesje donker bier erbij.
- Breng aan de kook en draai het vuur laag.
- Voeg de stroop en de natuurazijn samen met de laurierblaadjes, kruidnagel en tijm toe.
- Laat het geheel 3 tot 4 uur stoven met de deksel op de pan en roer regelmatig door.
- Leg wat patat op een bord en schep wat stoofvlees ernaast.
Dit bier toevoegen aan jouw bieren?
Inloggen