Ingrediënten
- 300 gram bimi
- Voorgesneden julienne wortel (150 gram)
- 4 eieren
- 400 gram noedels
- 50 gram gezouten pinda’s
- 2 el sojasaus
- 4 el pindakaas
- 1 bosje verse platte peterselie
- 1 bosje basilicum
- Peper en zout
- 6 el sesamolie
Bereiding
- Meng 4 eetlepels sesamolie met 2 eetlepels sojasaus en 4 eetlepels pindakaas om de pindasaus te maken.
- Kook de noedels volgens de verpakking en snijd de bimi in gelijke stukken.
- Klop 4 eieren los en breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm 2 eetlepels sesamolie in een koekenpan en voeg de eieren toe. Roer het mengsel tot het gaat stollen.
- Voeg daarna de bimi en de wortel toe en wok een paar minuten.
- Voeg eerst de pindasaus toe en daarna de afgegoten noedels.
- Garneer je gerecht met de gesneden kruiden en pinda’s.
Combineer met de Bavaria 0.0 Wit. Het bier geeft een uitermate verfrissend karakter aan deze combinatie.