Bier butler logo

Noedels met bimi en wortel

Ingrediënten

  •  300 gram bimi 
  • Voorgesneden julienne wortel (150 gram) 
  • 4 eieren 
  • 400 gram noedels 
  • 50 gram gezouten pinda’s 
  • 2 el sojasaus 
  • 4 el pindakaas 
  • 1 bosje verse platte peterselie 
  • 1 bosje basilicum 
  • Peper en zout 
  • 6 el sesamolie 

Bereiding

  1. Meng 4 eetlepels sesamolie met 2 eetlepels sojasaus en 4 eetlepels pindakaas om de pindasaus te maken. 
  2. Kook de noedels volgens de verpakking en snijd de bimi in gelijke stukken. 
  3. Klop 4 eieren los en breng op smaak met peper en zout. 
  4. Verwarm 2 eetlepels sesamolie in een koekenpan en voeg de eieren toe. Roer het mengsel tot het gaat stollen. 
  5. Voeg daarna de bimi en de wortel toe en wok een paar minuten. 
  6. Voeg eerst de pindasaus toe en daarna de afgegoten noedels. 
  7. Garneer je gerecht met de gesneden kruiden en pinda’s.  

Combineer met de Bavaria 0.0 Wit. Het bier geeft een uitermate verfrissend karakter aan deze combinatie.  


Dit bier toevoegen aan jouw bieren?

Inloggen
Deel dit artikel