Bier butler logo

Nacho's met vandeStreek Hop Art

Ingrediënten

Nacho’s

  • 200 gram rundergehakt 
  • 1 ui 
  • 1 teen knoflook 
  • Geraspte kaas 
  • 1 tl paprikapoeder 
  • ¼ tl chilipoeder 
  • ½ tl uienpoeder 
  • ½ tl komijnpoeder 
  • 1 bosui 
  • 3 tomaten 
  • 1 paprika 
  • Zout en peper 
  • Halve zak tortillachips 

Guacamole

  • 1 avocado 
  • Scheutje citroensap 
  • 2 tl crème fraîche 
  • Snufje zout, peper en chilipoeder 

Bereiding nacho’s

  1. Doe een scheutje olie in de pan 
  2. Fruit de gesnipperde ui en gesneden knoflook 
  3. Voeg na 2 minuten het gehakt toe 
  4. Voeg de kruiden toe met een snufje zout en peper 
  5. Bak het gehakt rul 
  6. Voeg de paprika en de tomatenblokjes toe en laat 5 minuten meebakken 
  7. Leg de tortillachips op de bodem van een ovenschaal 
  8. Bedek met 1/3 van het gehakt, wat bosui en de geraspte kaas 
  9. Herhaal deze stappen 2 keer 
  10. Zet de nacho’s 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden 

Bereiding guacamole

  1. Doe de avocado met een beetje citroensap en een snuf zout, peper en chilipoeder in een schaaltje 
  2. Voeg 2 eetlepels crème fraîche toe en prak stevig door elkaar 

Combineer met een mooi glas vandeStreek Hop Art. De prikkelende frisse en fruitige hoparoma’s geven een extra dimensie aan het gerecht.

Dit bier toevoegen aan jouw bieren?

Inloggen
Deel dit artikel