
Mexicaanse hamburger
Ingrediënten
Burger
- 400 gram rundergehakt
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- Klein blikje mais
- 1 teentje knoflook
- 1 ei
- 3 el paneermeel
Sla
- 4 plakjes cheddarkaas
- 4 harde broodjes
- 1 el olie
- Peper en zout
Tomatensalsa
- 3 tomaten
- 1 rode ui
- Bosje koriander
- 1 teentje knoflook
- 1 el olie
Guacamole
- 1 avocado
- 1 rode peper
- 1 limoen
Bereiding
Tomatensalsa
- Hol de tomaten uit en snijd ze in blokjes
- Snipper de rode ui en voeg toe met de fijngehakte knoflook en koriander
- Voeg een eetlepel olie toe en roer goed door elkaar
- Dek af en zet in de koelkast
Burgers
- Voeg komijn, paprikapoeder, peper en zout en de fijngehakte knoflook toe bij het gehakt
- Voeg ei en paneermeel toe
- Kneed het gehakt stevig
- Kneed de mais door het gehakt
- Maak 4 burgers van het gehakt
- Leg de burgers afgedekt in de koelkast
Guacamole
- Prak de avocado
- Meng met de limoensap en de fijngehakte rode peper
Bereiding broodje
- Verhit wat boter of olie
- Bak de burgers in 10 minuten gaar
- Bedek het broodje met guacamole, sla, de burger, een plakje cheddar, tomatensalsa
Combineer met de Lindeboom Gouverneur Dubbel. De geroosterde, volle moutsmaak laat de hamburger extra tot z’n recht komen.
Dit bier toevoegen aan jouw bieren?