Bier butler logo

Mexicaanse hamburger

Ingrediënten

Burger

  • 400 gram rundergehakt 
  • 1 tl komijnpoeder 
  • 1 tl paprikapoeder 
  • Klein blikje mais 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 ei  
  • 3 el paneermeel 

Sla

  • 4 plakjes cheddarkaas 
  • 4 harde broodjes 
  • 1 el olie 
  • Peper en zout 

Tomatensalsa

  • 3 tomaten 
  • 1 rode ui 
  • Bosje koriander 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 el olie 

Guacamole

  • 1 avocado 
  • 1 rode peper 
  • 1 limoen 

Bereiding

Tomatensalsa

  1. Hol de tomaten uit en snijd ze in blokjes 
  2. Snipper de rode ui en voeg toe met de fijngehakte knoflook en koriander 
  3. Voeg een eetlepel olie toe en roer goed door elkaar 
  4. Dek af en zet in de koelkast 

Burgers

  1. Voeg komijn, paprikapoeder, peper en zout en de fijngehakte knoflook toe bij het gehakt 
  2. Voeg ei en paneermeel toe 
  3. Kneed het gehakt stevig 
  4. Kneed de mais door het gehakt 
  5. Maak 4 burgers van het gehakt 
  6. Leg de burgers afgedekt in de koelkast 

Guacamole

  1. Prak de avocado 
  2. Meng met de limoensap en de fijngehakte rode peper 

Bereiding broodje

  1. Verhit wat boter of olie 
  2. Bak de burgers in 10 minuten gaar 
  3. Bedek het broodje met guacamole, sla, de burger, een plakje cheddar, tomatensalsa 

Combineer met de Lindeboom Gouverneur Dubbel. De geroosterde, volle moutsmaak laat de hamburger extra tot z’n recht komen. 

Dit bier toevoegen aan jouw bieren?

Inloggen
Deel dit artikel