

Gulpener Ur Pilsner met courgettesoep
Ingrediƫnten
- 2 courgettes
- 1 groene appel in blokjes
- 1 prei
- 1 ui
- 2 groentebouillonblokjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 el zonnebloemolie
- 2 tl kerriepoeder
- 1 liter water
Bereiding
- Verhit 2 el zonnebloemolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe.
- Bak al roerend tot de ui en knoflook zacht en glazig zijn.
- Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen.
- Bak deze 3 minuten mee op middelhoog vuur.
- Bak vervolgens 2 el kerriepoeder mee.
- Voeg 1 liter water toe samen met de groentebouillonblokjes en breng aan de kook.
- Laat de soep gedurende 7 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg tenslotte de appelblokjes toe.
Schep de soep in een kom en genieten maar!
Extra lekker met de Gulpener Ur-Pilsner, de frisheid en bitterheid van het bier benadrukken de smaken van de courgette.
Dit bier toevoegen aan jouw bieren?