Bier butler logo

Gulpener Ur Pilsner met courgettesoep

Ingrediƫnten

  • 2 courgettes 
  • 1 groene appel in blokjes 
  • 1 prei 
  • 1 ui 
  • 2 groentebouillonblokjes 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 2 el zonnebloemolie 
  • 2 tl kerriepoeder 
  • 1 liter water 

Bereiding

  1. Verhit 2 el zonnebloemolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. 
  2. Bak al roerend tot de ui en knoflook zacht en glazig zijn. 
  3. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. 
  4. Bak deze 3 minuten mee op middelhoog vuur. 
  5. Bak vervolgens 2 el kerriepoeder mee. 
  6. Voeg 1 liter water toe samen met de groentebouillonblokjes en breng aan de kook. 
  7. Laat de soep gedurende 7 minuten zachtjes koken. 
  8. Pureer de soep met een staafmixer. 
  9. Breng op smaak met peper en zout. 
  10. Voeg tenslotte de appelblokjes toe.

Schep de soep in een kom en genieten maar!

Extra lekker met de Gulpener Ur-Pilsner, de frisheid en bitterheid van het bier benadrukken de smaken van de courgette.

Dit bier toevoegen aan jouw bieren?

Inloggen
Deel dit artikel