
Griekse salade met Molen Op & Top
Ingrediënten
- 2 trostomaten
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 15 gram verse peterselie
- 12 zwarte olijven zonder pit
- 1 el kappertjes
- ½ tl gedroogde oregano
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 el rode wijnazijn
- 100 gram witte kaasblokjes
Bereiding
Doe de gesneden tomaten, paprika, uienringen en komkommer in een schaal. Hussel door elkaar en voeg de verse peterselie samen toe met de olijven en kappertjes. Meng voor de dressing 4 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel rode wijnazijn met ½ theelepel gedroogde oregano en peper en zout.
Schep de salade op een bord en sprenkel wat dressing eroverheen. Maak je salade af met wat blokjes witte kaas.
Deze salade is erg smakelijk met een glas Op & Top van Brouwerij de Molen. De frisheid en de hopbitterheid van het bier zijn een aanvulling op de salade.
Dit bier toevoegen aan jouw bieren?