Bier butler logo

Eendenhaasjes met kersen-biersaus

Tijdens de feestdagen wil je je gasten natuurlijk verrassen. Weet je nog niet precies hoe? Geen stress! Met deze overheerlijke eendenhaasjes met kersen-biersaus steel jij zeker weten de show!

Ingrediƫnten

  • 200 gram kersen op siroop 
  • 1 sjalotje 
  • 100 gram roomboter 
  • 25 gram bloem 
  • 2 takjes tijm 
  • 125 ml kriekbier 
  • 6 eendenhaasjes 
  • Peper en zout 

Bereiding

Laat 50 gram boter smelten in een koekenpan en voeg het sjalotje toe. Fruit de sjalotjes en voeg de bloem toe. Roer alles goed door elkaar en voeg een takje tijm toe, het kriekbier, de kersensiroop en 100 gram kersen. Schenk nadat alles even geprutteld heeft door een zeef zodat het een egale saus wordt. Doe de saus weer terug in de koekenpan met wat peper, zout, een takje tijm en nogmaals 100 gram kersen.

Maak de pan schoon en smelt nog een keer 50 gram boter in de pan. Voeg de eendenhaasjes toe en laat lekker bakken met wat peper en zout. Laat de haasjes mooi bruin kleuren en leg ze vervolgens op een bord met de kersen-biersaus.


Dit bier toevoegen aan jouw bieren?

Inloggen
Deel dit artikel