Curryworst met Gulpener Ur-Hop IPA
Ingrediënten
- 2 el olie
- 1 grote ui, grof gesneden
- 2 el kerriepoeder
- 1 el paprikapoeder
- 450 ml tomatensaus (uit blik of pakje)
- 100 gram suiker
- 60 ml rode wijn azijn
- zout naar smaak
- 2 braadworsten
- 2 harde Duitse broodjes
Bereiding
- Verhit de olie in een steelpan en bak de ui totdat die zacht is, zo’n 8 tot 10 minuten.
- Voeg de kerriepoeder en paprikapoeder toe en roerbak een minuutje door.
- Voeg de tomatensaus, suiker en rode wijnazijn toe en breng op smaak met zout.
- Roer goed door en breng aan de kook.
- Zet het vuur wat lager en laat zo’n 20 minuten sudderen.
- Zeef de saus om de uien eruit te halen en houd het warm.
- Bak de braadworsten in een koekenpan totdat ze gaar zijn.
- Snijd de worst in stukken van 1 cm dik en serveer ze met de warme currysaus.
- Sprenkel er nog wat extra kerriepoeder op en serveer met een Duits broodje.
Dit bier toevoegen aan jouw bieren?
Inloggen